mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні157
mod_vvisit_counterВчора323
mod_vvisit_counterНа цьому тижні1286
mod_vvisit_counterМинулого тижня13625
mod_vvisit_counterУ цьому місяці66923
mod_vvisit_counterМинулого місяця8012
mod_vvisit_counterУсі753160

Сьогодні: 2024-03-28 14:03

Zambelli

Печать PDF

    Водостічна система "Zambelli".
     Вперше прізвище Замбеллі згадується далекого 1860 року. Тоді сім'я Замбеллі займалася виробом металевих покрівель високої якості, що дало популярність цьому прізвищу.

        З 1957 Франц Замбеллі (Zambelli Franz) заснував компанію "Zambelli", займаючись реконструкцією церков, виходячи з потреб ринку, оскільки всі покрівлі баварських церков були зроблені з міді. Також Франц Замбеллі та його брат займалися реставрацією, виконуючи найскладніші архітектурні особливості при відновленні робіт старих покрівельних майстрів.

    У 1974 році був виготовлений перший аксесуар для водостічних систем із міді, що і стало початком виробництва своєї лінійки водостічної системи. Через два роки було куплено перший завод з виробництва металевої фурнітури, а ще через рік (у 1977 році) була винайдена металева покрівельна система "Rib Roof".

     Далі компанія займалася розробкою та інноваціями у покрівельному будівництві, модернізувала лінії з виробництва та контролю якості.

      З тих пір по сьогоднішній день компанія "Zambelli" є Європейським лідером у виробництві металевих складних елементів для покрівель. Повністю автоматизована лінія виробництва та контролю якості дає можливість отримати виняткову за своїми показниками продукцію.

      На даний момент штат компанії складає 800 осіб та оборот 88 мільйонів Євро на рік. 

     На сьогоднішній день "Zambelli" – одна з найпоширеніших торгових марок у Європі. Під цим знаменитим брендом виготовляються водостічні аксесуари для 400 німецьких покрівельних компаній, а за межами Німеччини приблизно для 50 дистриб'юторських компаній-партнерів. Більшість продукції виробляється і реалізується під торговою маркою "Zambelli", але для деяких партнерів - водостічні системи, що виробляються на заводах "Zambelli", реалізуються під іншими логотипами та брендами.

    Компанія "Zambelli" володіє найбільшою лінійкою продуктів у Європі, оскільки використовує безліч видів металу і створює продукти різних розмірів. Асортимент "Zambelli" налічує понад 5000 артикулів.

    Такого успіху було досягнуто завдяки багаторічному досвіду, безперервному розвитку технологій виробництва та пильному контролю якості кінцевого продукту. Наприклад, аксесуари "Zambelli" зварені, а не спаяні, що, безумовно, позитивно впливає на якість. Також якість продукції видно по ступеню прилягання матеріалів - всі позиції мають бездоганну посадку (підгонку при кріпленні один з одним). Крім того, продукція "Zambelli" має бездоганний зовнішній вигляд - на лицьових частинах водостічної системи, не видно фальцованих з'єднань, паяння і т.д., в елітному, мідному водостоку - всі зварні шви шліфуються, кутовий елемент жолоба - повністю з цільного матеріалу, що виключає будь-які протікання після закінчення часу.

    Слід зазначити, що "Zambelli" має особливий підхід до безпеки на даху. Оскільки водостічна система є «останньою лінією перешкоди» при всіляких ризиках пов'язаних з падінням людини або елементів покрівлі, всі кріплення, жолобчасті з'єднання, товщина кронштейнів – розраховані на опір при ривку в 120 кг.

    В Україні компанією "Zambelli" представлена ​​продукція з товщиною металу 0.55мм, що відповідає європейським стандартам DIN та перевищує товщину металу продуктів переважної більшості інших виробників.

    Завдяки правильному проектуванню, підвищеній увазі якості та зовнішньому вигляду своєї продукції, компанія "Zambelli" на даний момент займає перші місця у своїй галузі практично по всій території Європи!

 

       Сталеві та мідні водостічні системи "Zambelli" добре відомі своєю високою якістю вже понад 30 років. Основними перевагами "Zambelli" є простота монтажу всієї конструкції, висока якість використовуваного матеріалу та гарантія довгострокової служби системи.

    Варто відзначити, що водостічна система "Zambelli" не деформується від перепадів температур і витримує великі навантаження. Ще довгі роки водостічна система "Zambelli" буде правильно служити вашій будівлі як функціональна конструкція збору та організованого відведення води.

    Повний комплект водостічної системи з міді або сталі включає жолоби напівкруглої конфігурації, круглі труби, а також величезний вибір аксесуарів до них.

 


 

     Деякі характеристики та особливості металевих водостічних систем.

1. Водостічна система з оцинкованої сталі.
- Пожежобезпечний матеріал.
- Недовговічність цинкового покриття - 5-6 років, в результаті система швидко іржавіє *.
- Кількість перегинів без зламу – 8.
- Низька шумоізоляція – чутно шум дощу та вітру.
    Примітка*

    Якщо з'являються тріщини або дірки, їх зачищають від іржі, потім запаюють шматками оцинкованої сталі. Акриловий лак, яким часто покривали оцинковану сталь, має стійкість до корозії близько 3-х років. Місця, де на оцинкованих трубах з'явилася іржа, промивають гасом, очищають наждачним папером, покривають оліфою, ґрунтують і потім покривають олійною фарбою.

     2. Водостічна система з оцинкованої сталі з полімерним покриттям.

- Зовнішні водостічні системи додатково покриваються захисним шаром поліестеру, пурала або пластизолу з двох сторін листа (товщина 200 мкм) для того, щоб цинкове покриття не руйнувалося.
- Стійкість до механічних руйнувань.
- Пожежобезпечний матеріал.
- Не потребують ущільнювачів (на відміну від систем ПВХ).
- Є можливість підібрати колірну гаму.
- Гарантійний термін служби поліестеру становить 10 років.
- Низька шумоізоляція – чутно шум дощу.

    3. Мідна водостічна система.

- З'єднання конструкцій може проводитись як механічно, так і методом спаювання.
- Довговічність - 100 і більше років.
- Пожежобезпечний матеріал.
- При зварюванні та пайці може статися втрата міцності матеріалу, оскільки відбувається поглинання металом водню з одночасним виділенням кисню, а це призведе до появи матеріалу пористої структури. Спаювання виконується методом капілярного паяння з використанням спеціального припою та флюсу.
- При обтискних з'єднаннях труб потрібно діяти обережно, щоб обтискне кільце не прорізало стінку труби, а для цього слід дотримуватися паспортної кількості обертів затяжки.
- Мідні труби руйнуються під дією блукаючих струмів, тому мідні труби не рекомендується прокладати поруч із високочастотними магістралями.

      4. Алюмінієва водостічна система.

- стійкість до корозії.
- Пластичність.
- Пожежобезпечний матеріал.
- Нестійкість до дій кислот та лугів.
- Легко деформуються і схильні до зламу.
- Для зміцнення алюмінію деякі виробники пропонують елементи системи, покриті гарячим лаком сушіння.

    5. Водостічна система з титан-цинкового металу.

- Мають у складі цинк, титан та мідь.
- Матеріал захищає патина, що утворюється на поверхні металу природним шляхом (лужний цинковий карбонат).
- Довговічність – 100-120 років.
- Пластичність. Мідь збільшує межу міцності матеріалу при розтягуванні металу. Титан підвищує стійкість до корозії.
- Легко деформується, на місці деформації активізується корозія, тому при монтажі потрібно поводитися з ним обережно (не можна кидати, ударяти).
- Контакт із залізом або міддю протипоказаний, тому що при контакті з цими металами розвивається ефект електрокорозії. Тому при монтажі слід стежити, щоб титан-цинкові елементи водостоку були ізольовані від контакту з цими металами.
- За низьких температур сплав стає крихким. Монтаж не можна проводити при температурі повітря нижче +7°С.
- Невелика кількість кваліфікованих спеціалістів із роботи з цим сплавом робить монтаж дорогим.

      6. Пластиковий водосток.

- Гарна шумоізоляція – 27 дБ.
- Не схильні до корозії.
- Деталі легко замінюються.
- Витримують температуру від -40 °C до +70 °C.
- Стійкі до хімічної дії, у тому числі до хлорування.
- термін служби не більше 10 років при використанні в кліматі з перепадами температур.